Környezettudatos háztartási praktikák

Környezettudatos háztartási praktikák

Amikor még a vegyszerezett életet élő tábort erősítettem, a bio, környezetkímélő, környezettudatos, mosódió és egyéb szavak hallatán mindig valami elképesztően furcsa és nagyon drága dologra gondoltam. Persze a "takarékoskodjunk a villannyal, vízzel és egyéb dolgokkal", valamint a "szelektíven gyűjtsük a szemetet" - már azelőtt is ismerősen csengő gondolatok és tettek voltak bennem, azonban tudatlanságom határt szabott mindezeknek. Örömmel jelentem, hogy a fent nevezett dolgok egyáltalán nem elérhetetlenek az átlag ember számára sem, sőt, nem, hogy nem drága - egy év távlatából visszatekintve, elmondhatom, több tízezer forintot sikerült megspórolnom az új életfelfogásommal, életvitelemmel.

Bútorápolás

Minden lakásnak különleges atmoszférát kölcsönöznek a szép bútorok. Csakúgy, mint a bőrünk, a bútorok is megérdemlik a rendszeres, szakszerű ápolást.

Autósampon, Állatsampon

Az indiai mosódióból készíthetünk főzetet is, melyet rendkívül sokoldalúan felhasználhatunk.

Általános tisztítás

Minimum hetente, de van, hogy többször is szembetaláljuk magunkat az általános tisztítási feladatottal. Kisgyermekeseknél hatványozottan fordulhatnak elő kisebb-nagyobb takarítási munkálatok.

Ablakmosás / Üvegtisztítás

Lányok, ki emlékszik még az általános iskolás technika órákra? Legalábbis mifelénk a fiúk barkácsoltak, a lányok pedig megtanulták a takarítás-, főzés-, kötés - varrás - hímzés és egyéb "lányosabb" munkák fortélyait. Szinte még most is érzem az orromban azt az enyhén ecetes illatot, amely az ablakmosások alkalmával lengte be a termet...

Áztatás

Áztatni nem csak a ruhákat lehet- és érdemes...:)!
Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség