Hírek

"Lépj be és légy üdvözölve, ez itt az én varázskertem, érezd jól magad benne!"

Új menüpontokkal gazdagodott az oldal, melyekhez tartalmas időtöltést kívánok!
Elindult a környezettudatos háztartási praktikák- és a Teljes Megtisztulás cikksorozatunk is!
Már Vendégkönyvem is van, melyet a Rólam menüpontban találsz.

Figyelem! A honlapon található információk, tájékoztató jellegűek!


Hová repülsz, merre szállsz, meleg otthont, hol találsz? Réten hálsz, erdőn hálsz, meleg otthont nem találsz. Falevélen vagy fűszálon fogja le szemem az álom. Erre jöttem, erre szálltam, örülök, hogy rád találtam. (N. László Endre: Katica - hívogató)

Otthoni gyorssegély gyógynövényekből

Ha visszaemlékszem a gyermekkori megfázásokra, téli időszakokra, akkor a kamillás gőzölés az első ami eszembe jut. Emellett ittuk a saját szedésű hársfa-, bodza-, csalán-, borsmenta- és természetesen a kamilla teát is. A körömvirág is minden évben virágoskertünkben díszelgett.

Dió Kisokos - minden mi jó, a dióról!

A dió olyan, mint az agy. Jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy a dió többek között jelentősen segíti az agyműködést is :o)!

Fenomenális fahéj!

Gyermekkoromtól fogva imádom a fahéjat! A tipikus gyerekételeket (mint pl. a tejbegríz vagy a tejberízs) is fahéjjal szerettem jobban, s mindig kitaláltam mindenféle "fahéjas-kotyvasztásokat"... A mai napig nélkülözhetetlen kelléke háztartásomnak a fahéj, de most már nem csak őrölt formában. Számtalan módon felhasználható, s kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik.

Elindult a Szépségápolás, azon belül pedig Egészségmegőrzés rovatunk!

Szeretnétek tudni, miért jelenik meg a terhesség alatt nagyon sok nőnél a hajhullás, terhességi csíkok, fog(ak) elvesztése, pattanások, aranyeres csomók? Ennek nem kellene törvényszerűen így lennie!
S vajon miért kopaszodnak fiatalon a férfiak? Miért (szinte!) csak a nőket érinti a cellulitisz problémája? Tudjátok, hogy az elsavasodás milyen betegségeket okoz? Peter Jentschura és Josef Lohkapmper Teljes Megtisztulás - A méregtelenítés kézikönyve alapján, új sorozatot indítok, mely alapján betekintést nyerhettek a könyvbe!

Advent 1 hét múlva: 2012. 12. 02.

Melegséggel tölti el testemet - lelkemet mind a mai napig, amikor eszembe jut gyermekkoromból a karácsonyi készülődés. Már november végén elkezdte sütögetni Édesanya az igazi mézeskalácsokat, hogy karácsonyig megpuhuljanak. Az adventi koszorút is együtt készítette el a család, s természetesen körbeültük minden vasárnap, amikor meggyújtottuk rajta a gyertyákat.

Almás-répás kenyér

Körülbelül 3 évvel ezelőtt kezdtem el kísérletezni házi, sütőben sült kenyerek készítésével. A receptek száma, variálási lehetőségei végtelenek. Engedjük hát szabadjára fantáziánkat!
Így született meg a fent említett kedvencem, ami kalácsként is kitűnően funkcionálhat.

Ezerarcú körömvirág

A körömvirág egyike a legsokoldalúbban felhasználható növényeknek a terhesség idején és a szülés után is. Készülhet belőle krém, olaj, tea, sőt még pogácsa is. Hidratáló, fertőtlenítő és sebgyógyító hatásáról ismert.

Kvízjáték a Facebook-on!

Mivel ilyen gyorsan és ilyen szép számmal gyarapszik a Csapat, kvízjátékot indítottunk a Facebook-on a mai nappal!

Muskátli: nem csak a kert dísze lehet!

Ki tudja, hogy a muskátli gyógyhatású növény? Valamint konyhánkban is szívesen látott vendég lehet - s nem csak, mint díszítő elem!

A kertészetekben nagyon sok különböző faj és fajta kapható. Ezeknek eltérő ízük és illatuk van, a kiválasztásnál hagyjuk magunkat az orrunknál fogva vezetni!

Dél-Afrikában őshonos, azonban világszerte termesztik. Már az ősidőkben is gyógyítottak vele sebeket és daganatokat. Jól ismert hangulatjavító és harmonizáló.
| 1 | 2 | Következő
Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség