Babafürdetés másképpen

Számos természetes módja van annak, hogy gyermeked bőrét megóvhasd a bőrkárosító babafürdetőktől! Ha nem használod a vegyszerezett babfürdetőket, nem lesz szükséged plusz testápolók-, és (kő)olajok vásárlására.

 

 

Jómagam a „forgórendszer"- es megoldást tartom a legideálisabbnak!


1. nap: (képen) 1 púpozott teáskanál szárított kamillavirágot vagy körömvirágot forrázz le 2 dl lobogó vízzel, majd hagyd lefedve 10 percig. Ezt a forrázatot adagold a baba fürdővízéhez, természetesen a szokásos fürdetési hőfokra lehűtve!
2. nap: kisbabád Ayurvédikus testalkatának megfelelő olajat csepegtess a fürdővizébe (1 evőkanálnyi)! Amennyiben még nem tudod babócád ayurvédikus testalkatát, használj szezám olajat, ez amolyan jollyjoker, bármelyik Ayurvédikus testalkat jó szívvel használhatja. A fürdővízben az olaj a vízzel könnyű emulziót képez, ennél jobb bőrtáplálót elképzelni sem lehet, mert az olaj megvédi a bőrt a vízben lévő klór szárító hatásától. (Az Ayurvédikus babamasszázs zárása is a lebegő fürdetés, mely nem csak a babóca szabadásgérzetét fokozza, hanem segíti az olajoknak a bőr mélyebb rétegeibe jutását, hogy ott még intenzívebben kifejthesse áldásos hatásait!)

Figyelem! Ayurvédikus babaápolás jelentőségéről további részleteket az Anyuciknak menüpont alatt talál!
A kamillavirágról, körömvirágról és a szezámolajról a Pelus a popsin menüpont alatt olvasható részletesebben!

3. nap: 1 evőkanál szódabikarbónát tégy a fürdető vízbe, s jól oszlasd el kezeddel, hogy feloldódjon! Szódabikarbónás fürdővízzel elérheted azt a pH szintet, amit a magzatvíz nyújtott számára (8-8.5 pH)!

 

Nagyon sok természetes szappant kipróbáltam már, de sajnos mindegyik szárította egy picit a bőrömet - gyanítom ebben a klóros víz is ludas... Úgyhogy ebből kifolyólag nem javaslom kisbabák fürdetéséhez, azonban próbálkozni lehet, ha ragaszkodsz a „szappanozás élményéhez", de kizárólag csak 100%-os natúrszappanokkal! (pl.: kókuszolajos, sheavajas, olívaolajos, stb.)

 

Figyelem! „Babóca érkezik" Csomagomat megtekinthetik a Katica Olaj - Birodalma menüpont alatt!

Figyelem! Az olajok használata előtt, minden esetben bőrpróba végezendő! Egy gombostűfejnyi olajat csepegtess babád csuklójára vagy könyökhajlatába, s ha 12-24 óra elteltével sem jelentkezik semmilyen bőrpír, bátran használhatod egész testére az olajat! (Rendkívül ritkán fordul elő allergiás reakció, azonban nem árt az óvatosság!)

 

 

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség