Egészségmegőrzés

Várandósság - 2. rész

"A babák okosabbak a tudósoknál, megvan a maguk tapasztalata. Tudják jól, hogy régebben a magzatvíz tiszta és jó illatú folyadék volt, s nem undorodtak volna attól sem, hogy az arcukra kenjék. Néhány évtizeddel ezelőtt, még olyan jó illatuk volt a kisbabáknak, hogy az ember legszívesebben egész nap csak szagolgatta volna őket. Manapság azonban úgyszolván csatornalében tengődik a magzat. A magzatvíz zavaros és bűzös - a bábák alig bírják kipucolni belőle az újszülött babát." - részlet a könyvből.

A változás korában a havonta történő kiválasztás először akadozni kezd, majd hamarosan teljesen leáll. Ennek valószínű kisérőjelensége a hízás, a hőhullámok, a verejtékezés. Ha az asszony ilyenkor nem hagy föl az élvezeti mérgek fogyasztásával, nem áll át az ásványi anyagokban bővelkedő étrendre és nem igyekszik úgy élni, hogy minél kevesebb sav, méregés egyéb káros anyag jusson a szervezetébe, akkor hamarosan számolhat a reuma, a csontritkulás jelentkezésével. A savaktól már nem tud megszabadulni a megszokott úton, így azokat közömbösíteni kell, amihez ásványi anyagokra van szükség. Ha nem viszünk be szervezetünkbe megfelelő mennyiségű ásványi anyagot, a szervezet arra kényszerül, hogy például kálciumot vonjon el a csontokból. A közömbösítés során pedig, salakanyagok képződnek, mint például az urátok, amik aztán a kötőszövetben, az izmokban, és az izületekben rakódnak le. Ennek következtében alakul ki a már jól ismert köszvény, reuma, izomreuma, stb.

A magzatvíz régebben:

 • pH értéke: 8,5
 • jó illatú
 • tiszta
 • bőrápoló hatású

A magzatvíz ma:

 • pH értéke 7
 • bűzös szagú
 • zavaros
 • árt a bőrnek
 • károsítja a szerveket
   

 A fogamzásgátló miatt a szervezet nem választja ki a bejutó káros anyagokat, s mindezek a várandósság alatt a magzatvízbe ürülnek. A születendő új élet 9 hónapon át ebben a környezetben fejlődik, ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a "jólét és élvezetek" évtizedeiben a kicsik már bőrbetegséggel és allergiával megáldva pillantják meg a napvilágot.

"Nemrégiben a hamburgi Curio - házban tartottunk előadást, s egy hozzászóló nőgyógyász megjegyezte, hogy a kórházukban több rákos gyermek született már." (Sajnos munkám során már én is találkoztam rákos újszülöttel.)

 "Nemrég megírta nekünk egy fiatal nő, hogy serdülőkora óta folyton aknéja van, ám a várandóssága alatt, amely egyébként is ragyogóan folyt le, a bőre látványosan megszépült. Pár héttel a szülés után viszont újra megjelent az akne, és azóta is maradt minden a régiben. A levél olvasatán rögtön fölhívtuk az asszonyt, s megkérdeztük, hogy a gyermek milyen állapotban jött a világra. A választ szóról szóra idézzük: "Az egész teste tele volt pattanással. A kórházban azt mondták, hogy a hormonok okozzák." A vak is láthatja, hogy a gyermek szervezete az anyától kapott aknet választotta ki azonnal a bőrön át."

Jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy, ha a magzatvízbe választódnak ki a káros anyagok, akkor miért jelennek meg a kismamákon is a kellemetlen tünetek?

Ha a várandós szervezetét nem terhelik:

 • élvezeti cikkekből származó mérgek
 • fogászati anyagokból származó mérgek
 • környezeti mérgek
 • káros anyagok fölgyülemlése
 • fogamzásgátló, stb.

Akkor:

 • az anya szép marad
 • a baba egészséges lesz

Hogy mi okozza a várandósság alatt a fog- és hajvesztést, a terhességi csíkokat és a visszereket? Csakis egyetlen okkal magyarázható: az anya szervezetéből anyagok vonódnak el a magzat szervezetének építésére.

Mindenki, maga tudja a legjobban, hogy milyen sokáig szedett fogamzásgátlót, meddig dohányzott, mennyire tudott ellenállni az édesség, a kávé és egyéb Fast food - ételek kísértéseinek. Minél hosszabb ideig tartott a fogamzásgátlás, minél több élvezeti cikkből származó méreganyag halmozódhatott föl a szervezetben, annál nagyobb szükség lesz a bázikus testápolásra.

 

MEGOLDÁS - PROGRAM:

 

 • Bázikus testápolás

 A várandósság és a szoptatás ideje alatt, bőrön át történő kiválasztással helyettesíti a méhen át történőt. A legfontosabbak a gyakori, hosszan tartó (legalább 1 órás) bázikus fürdők, valamint a hasra és a májra alkalmazott bázikus borogatások.

Minél hosszabb ideig tartott a fogamzásgátlás és minél több élvezeti cikkből származó méreganyag halmozódhatott föl a szervezetben, annál nagyobb szükség lesz a bázikus testápolásra.

A hosszabb lábfürdő is hatásos lehet, ugyanis a lábunk kisegítő vese szerepet tölt be, ezért sok káros anyagot lehet rajta keresztül kiválasztani!

A hatásos fürdősónak (a szódabikarbónával kiválthatjuk a bázikus fürdősót!) mintegy 8,5 pH értékűnek kell lennie. A magzatvíz pH értékének sajnálatos csökkenéséhez hasonlítható a bőr felső rétegének elsavasodása. Ez a pH érték is bizonyíthatóan évről évre csökken. Az ember bőrét állítólag (a félrevezető reklámoknak köszönhetően, mely azt mondja a bőr ideális pH értéke 5.5) savas védőköpeny borítja. Ha ez így volna, akkor a védő funkciónak csak erősödnie kellene a savasodással. De ez nem így van! A bőr elsavasodásának oka itt is az élvezeti szerekre, a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Bőrünk sehol sem érzi magát olyan pompásan, mint a 8,5 pH-jú bázikus fürdőben.

A magzatmáznak kiválasztó és védő szerepe egyaránt van. A kiválasztó funkciót a magzat faggyúmirigyei látták el. Hasonló kiválasztást figyelhetünk meg, ha 8,5 pH-s vízben fürdünk. Minél tovább időzünk a bázikus fürdőben, annál jobban, kellemesebben zsírozza a bőr önmagát.

 

 • Ásványianyag ellátás

Két főre kell méretezni, és akkor az anyának nem kell attól tartania, hogy ásványi anyagokat fog veszíteni a fejbőréből (hajhullás), fagaiból (foghullás), csontjaiból, érrendszeréből (visszeresedés). Ez a másik módja annak (a bázikus testápolás mellett), hogy elkerüljük a kellemetlen tüneteket. A terhesség és a szoptatás alatt nem hódolhat büntetlenül az anya  a korunkban olyannyira kedvelt élvezeteknek. "Kettő helyett is" teljes értékű étrendre kell áttérnie. Manapság nagyon kevés az energiában valóban gazdag élelmiszer, úgyhogy hasznos lehet az ásványi anyagok, a nyomelemek, az aminosavak, a vitaminok és egyéb életfontosságú anyagok pótlása a megfelelő táplálékkiegészítők szedésével. Mindenképpen olyat válasszunk, amelyeket gyógynövényekből, zöldségekből, gyümölcsökből nyernek ki a vegyi és hőkezelések mellőzésével!

 

Szép anya és egészséges gyermek:

Kiválasztás:

Bázikus testápolás - 8,5 pH

 • teljes fürdők
 • lábfürdők
 • májborogatások
 • hasborogatások
 • intim testápolás

Ellátás:

Ellátás "kettő helyett"

 • ásványi anyagokkal
 • nyomelemekkel
 • vitaminokkal
 • aminosavakkal
   

 

 A cikket, Peter Jentschura és Josef Lohkapmper Teljes Megtisztulás - A méregtelenítés kézikönyve című könyv alapján írtam!

 

 

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség