Hírek

Emlékezzünk szeretteinkre, s töltődjünk fel mi is testileg-szellemileg!

A mindenszentek napja ünnepként - a megemlékezés napjaként - 741-ben III. Gergely pápa idején jelent meg először. Egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Nem tévesztendő össze a halottak napjával, amit a következő napon, november 2-án tartanak. Ilyenkor sok helyen hosszan, akár 1-2 órán át szólnak a harangok a halottak emlékezetére.
Sok európai országban szokás, hogy az emberek meglátogatják és rendbe teszik elhunyt hozzátartozóik sírját, virágot visznek és gyertyákat, mécseseket gyújtanak mindenszentek napján, illetve a halottak napján. Miután szeretteink sírhelyeit rendbe tettük, virágkoszorúkkal és mécsesekkel díszítettük - lelkünk megtelt a Rájuk való emlékezéssel. Átfagyva, esetleg elázottan, egy forró tea mellett mi is töltődjünk fel szellemileg és testileg is!

A rooibos tea ásványi anyagokban igen gazdag, de cserzőanyag tartalma alacsony. Továbbá antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja a szervezet öregedési folyamatait. Ez a tea bőséges ásványi anyag forrásként szolgál, mert egy csésze rooibos tea 10 féle ásványi anyagot tartalmaz! Ezen kívül még tartalmaz C-vitamint, fenolkarboxilsavakat (gomba-, baktériumölő hatás, vírus szaporodásgátló hatás), görcsoldó hatású kvercetint és kvercitrint, P-vitamint (rutin), aszpalatint és notofagint (allergiás tünetek csökkentése), és flavonoidokat.

Kismamák a terhesség és szoptatás idején is bátran fogyaszthatják ezt a kellemes ízű teát! Csecsemők, kisgyermekek számára szintén ideális ital, valamint nincs élénkítő hatása, ráadásul csillapítja a kólikát, és a hasfájást. A rooibos tea íze önmagában is édeskés, nem szükséges ízesíteni. Ez különösen jó a gyermekek szempontjából. Ráadásul, ezen tulajdonságánál fogva a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert édes.

Nagyon kellemes íz érhető el azzal, ha a rooibos teát szárított gyümölcsökkelel keverjük össze, és így főzzük ki.
A rooibos tea áldásos hatásairól bővebben a Szomjazó csecsemők menüpont alatt olvashattok!

Facebook
Idézet

"Az indiánok másképp élnek a világban. Menedéküket élő fák alkotják, s csak annyit vesznek el a természettől, amennyire szükségük van, aztán továbbmennek, és hagyják, hogy a föld magához térjen."

Celia Rees

 

 

 

Elérhetőség